*

Market Talk

Beursblik: te laag bod op Wessanen

donderdag 11 april 2019 09:42

ING ziet geen andere kopers.

(ABM FN-Dow Jones) Het overnamebod van 11,50 euro per aandeel Wessanen is mager. Dit stelde analist Alan Vandenberghe van KBC Securities donderdag.

Met dit bod hecht PAI Partners volgens de analist geen waarde aan het langetermijnpotentieel van de onderneming.

Maar Vandenberghe merkte op dat PAI in grootaandeelhouder Charles Jobson, goed voor een belang van ruim 25 procent in Wessanen, "een belangrijke bondgenoot heeft die niet volledig op één lijn zit qua belang met de andere aandeelhouders".

Toch wil KBC Securities de handdoek nog niet in de ring gooien, hoewel het zich afvraagt waar het tegenwicht vandaan moet komen.

Bij ING ziet Marc Zwartsenburg geen andere bieder opstaan. Wel zou PAI nog kunnen afhaken, maar dat zou de Franse jager een bedrag tussen de 8,8 miljoen en 17,6 miljoen euro kosten.

Zwartsenburg noemde de autonome omzetkrimp van 4,7 procent die Wessanen publiceerde "erg armoedig". Belangrijkste is volgens ING dat Wessanen inmiddels tot de conclusie is gekomen dat de hevigere concurrentie niet van tijdelijke aard is, maar structureel. Dat vereist de komende jaren flinke investeringen, benadrukte de analist.

ING heeft een verkoopadvies op Wessanen met een koersdoel van 6,40 euro. KBC Securities heeft een koopaanbeveling met een koersdoel van 13,00 euro.

Het aandeel handelde donderdag onveranderd op 11,53 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

April 11, 2019 03:42 ET (07:42 GMT)

Copyright (c) 2019 ABM Financial News. All rights reserved.