*

Market Talk

Beursblik: aanhoudende groei Fagron voorzien

donderdag 11 april 2019 13:12

Mogelijk aankondiging van nieuwe overname.

(ABM FN-Dow Jones) Fagron heeft in het eerste kwartaal van 2019 vermoedelijk een dubbelcijferige omzetgroei behaald. Dit is de verwachting van analisten die bijdroegen aan de bedrijfsconsensus.

Volgens deze analisten behaalde Fagron afgelopen kwartaal een omzet van 124,1 miljoen euro, een stijging van 13,8 procent op jaarbasis, of 8,9 procent autonoom.

In alle regio's wist Fagron de omzet te laten groeien. In Europa stegen de verkopen met 2,1 procent naar 64,9 miljoen euro, in Zuid-Amerika met 2,0 procent naar 24,3 miljoen euro en in Noord-Amerika met 66,0 procent naar 33,2 miljoen euro, aldus de analisten. Fagron profiteerde van de overname van het Amerikaanse Humco, terwijl ook de groei van de steriele activiteiten in het Amerikaanse Wichita bijdroegen.

De autonome groei in Noord-Amerika bedroeg volgens de analisten 32,4 procent.

HL Technology was volgens de consensus goed voor een omzet van 1,8 miljoen euro, een toename van 4,0 procent.

Bij de laatste jaarcijfers zei Fagron voor 2019 een verdere stijging van zowel omzet als winstgevendheid te verwachten.

"Wij zullen onze leidende marktposities in Europa, Noord-Amerika en Zuid-Amerika de komende jaren verder uitbouwen via organische groei en strategische overnames", aldus CEO Rafael Padilla.

Wellicht dat er vrijdag bij de kwartaalcijfers ook een aankondiging van een overname komt.

Begin februari zei topman Padilla namelijk "met een aantal partijen" in gesprek te zijn. Deze overnameprooien zitten in de kernmarkten van Fagron. En indien verrassingen uitbleven, zo vertelde hij toen aan ABM Financial News, dan zou een aankondiging in de maanden daarna kunnen komen.

Maar een desinvestering is ook niet uitgesloten. HL, dat volgens CFO Karin de Jong "een uitstekend jaar" achter de rug heeft, behoort niet tot de kernbedrijven van Fagron.

"Dat betekent dat er een keer het moment komt dat dit onderdeel wordt afgestoten. En met de huidige goede prestaties is een koper wellicht wel te vinden", aldus De Jong.

Fagron komt vrijdag voorbeurs met de kwartaalupdate. Donderdagmiddag handelde het aandeel 2,8 procent hoger.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

April 11, 2019 07:12 ET (11:12 GMT)

Copyright (c) 2019 ABM Financial News. All rights reserved.