*

Market Talk

Beursblik: overname Commerzbank past niet in plannen ING

dinsdag 16 april 2019 20:08

Jefferies ziet veel hindernissen.

(ABM FN-Dow Jones) Een toenadering van Commerzbank voor fusiegesprekken zou een verrassende stap zijn voor ING, omdat de Nederlandse bank in zijn strategie geen ruimte inbouwt voor groei door overnames. Dat stelde Jefferies dinsdag naar aanleiding van een onbevestigd bericht in Manager Magazine.

Analist Maxence le Govello du Timat ziet wel enige synergieën tussen de Duitse en Poolse activiteiten van de twee banken. Voor de zakenbankdivisies zouden er echter weinig kostenbesparingen mogelijk zijn.

Daarbij zou ING dezelfde problemen hebben als andere potentiële kopers van Commerzbank: ten eerste, hoe de deal zou moeten worden gestructureerd (met het risico dat het aandeel tussentijds fors duurder wordt) ten tweede, uitvoeringsrisico's voor de IT-integratie, en mogelijk strengere kapitaaleisen voor de gefuseerde bank, als mondiale systeembank.

Daarbij denkt Jefferies dat een verhuizing van het hoofdkantoor naar Frankfurt niet goed zou worden ontvangen door het publiek en de politiek in Nederland.

Jefferies toonde zich eerder ook al skeptisch over een mogelijke fusie van Commerzbank met Unicredit, op basis van dezelfde hindernissen voor een grensoverschrijdende fusie van twee grote Europese banken. Daarbij horen ook de onvoltooide bankenunie, waardoor banken nog niet vrijelijk met kapitaal en funding kunnen schuiven tussen landen. Dit is in het verleden ook door ING-topman Ralph Hamers zelf genoemd als hindernis voor consolidatie tussen Europese banken.

Jefferies heeft een koopadvies op ING, dat volgens de broker een van de meest geavanceerde digitale strategieën in Europa heeft. Het koersdoel is 14,50 euro.

Het aandeel Commerzbank steeg dinsdag 3 procent op het bericht.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

April 16, 2019 14:08 ET (18:08 GMT)

Copyright (c) 2019 ABM Financial News. All rights reserved.