*

Market Talk

Beursblik: beleggers brengen geld nog steeds niet naar BinckBank

dinsdag 23 april 2019 10:04

Update bevestigt ratio voor overname door Saxo Bank.

(ABM FN-Dow Jones) De update van BinckBank over het eerste kwartaal bevestigt dat beleggers nog steeds niet hun geld toevertrouwen aan de online broker, wat het lastig maakt om de terugkerende inkomsten zelfstandig te verhogen. Dit concludeerde analist Albert Ploegh van ING in een rapport.

Het beheerd vermogen steeg weliswaar met 69 miljoen euro ten opzichte van eind vorig jaar, maar dat kwam ook door de stijgende beurskoersen. Afgezien daarvan kwam er dus maar weinig nieuw geld binnen, aldus Ploegh.

Het aantal transacties was maar een paar procent lager dan in het voorgaande kwartaal of het eerste kwartaal van 2018. Maar omdat BinckBank zijn tariefstructuur heeft gewijzigd, met lagere fees per transactie en hogere 'vaste' fee-inkomsten, daalden de fee-inkomsten sterker, met 20 procent op jaarbasis. Het lagere beheerde vermogen droeg ook bij aan de daling.

Het overnamebod van Saxo Bank verloopt volgens plan, meldde BinckBank verder. Een protest van grootaandeelhouder Boron, die 5,4 procent van de aandelen heeft, tegen de "unfaire" biedprijs van 6,35 euro is volgens ING een poging om een hoger bod te realiseren. Concurrerende biedingen zijn er vooralsnog niet.

ING heeft een Houden advies. Het aandeel BinckBank stond dinsdag 0,3 procent lager op 6,32 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

April 23, 2019 04:04 ET (08:04 GMT)

Copyright (c) 2019 ABM Financial News. All rights reserved.