*

Market Talk

Beursblik: ING verhoogt koersdoel Arcadis

dinsdag 23 april 2019 10:24

Koopadvies blijft staan.

(ABM FN-Dow Jones) ING heeft zijn koersdoel voor Arcadis verhoogd van 21,00 naar 22,00 euro en zijn koopadvies gehandhaafd, na de "bemoedigende" eerstekwartaalcijfers, die progressie op weg naar de doelstellingen toonden.

Volgens analist Quirijn Mulder is er voldoende opwaarts potentieel voor het aandeel, dat wordt verhandeld tegen een korting van 24 procent ten opzichte van de gemiddelde sectorgenoot.

Rekening houdend met tegenvallers bij oudere projecten die nog uit de kast kunnen komen vallen, denkt ING dat een korting van 10 procent gerechtvaardigd is waarmee het aandeel 22,00 euro waard zou zijn. Inclusief dividend zou dat in een jaar een rendement van 28 procent opleveren. De analist ziet de korting in 2020 geheel verdwijnen, als Arcadis zo blijft presteren.

Het EBITDA-resultaat van 56 miljoen euro was hoger dan de verwachting van ING van 50 miljoen euro, terwijl ook de vrije kasstroom iets boven verwachting uitviel en de nettoschuld en de snelheid van betalen bij klanten verbeterde. Deze positieve set resultaten wijst erop dat er dit jaar voortgang zal worden geboekt op weg naar een betere winstgevendheid, kasstroom en balans.

Iets minder positief is ING over Brazilië, waar het desinvesteringsproces langer lijkt te duren, en over Azië, waar Arcadis tijd nodig heeft om bepalen uit welke niet-kernlanden het bedrijf zich wil terugtrekken. In het Midden-Oosten lijkt de orderinstroom uit te bodemen, denkt ING. Al met al denkt Mulder dat het management niet overdreven optimistisch is in zijn beoordeling van de stand van zaken.

Het aandeel Arcadis noteerde dinsdag 0,4 procent lager op 17,56 euro in een licht lagere Midkap-index.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

April 23, 2019 04:24 ET (08:24 GMT)

Copyright (c) 2019 ABM Financial News. All rights reserved.