*

Market Talk

Beursblik: lichte daling kwartaalomzet Randstad door analisten verwacht

dinsdag 23 april 2019 11:36

Ook operationeel lichte druk over eerste kwartaal verwacht.

(ABM FN-Dow Jones) Randstad laat over het eerste kwartaal van dit jaar woensdag voorbeurs naar verwachting een licht gedaalde omzet zien met een onderliggende operationeel resultaat (EBITA) dat eveneens wat werd gedrukt. Dit bleek uit de analistenconsensus die de bemiddelaar in werk uit Diemen publiceerde.

Op basis van de taxaties van twaalf analisten publiceert het bedrijf op woensdag 24 april voorbeurs een een omzet van 5.659 miljoen euro tegen 5.683 miljoen euro over het eerste kwartaal van 2018 en een onderliggende EBITA van 207 miljoen euro tegen 217 miljoen een jaar eerder.

De marge die daar bijhoort komt naar verwachting uit op 3,7 procent tegen 3,8 procent in het eerste kwartaal vorig jaar.

Analist Marc Zwartsenburg van ING gaat uit van een omzet van 5.649 miljoen euro, bij een autonome daling van de omzet van 1 procent en een onderliggend EBITA van 210 miljoen euro. De analist wil woensdag graag antwoord op de vraag of het eerste kwartaal duidt op een kleine dip in de markt en de periode een bodem markeert. Daarnaast wil hij graag meer horen over de trends voor het lopende tweede kwartaal van dit jaar in Nederland, Duitsland, België en Frankrijk.

Analist Konrad Zomer van ABN AMRO houdt bij Randstad voor het eerste kwartaal van dit jaar rekening met een omzet van 5.649 miljoen euro en een onderliggende EBITA van 205 miljoen euro en denkt dat de bodem voor het bedrijf uit Diemen nog niet is bereikt met zwakte in belangrijke landen als Duitsland en Italië. Hij is woensdag vooral geïnteresseerd in de autonome omzetgroei in de eerste drie maanden van dit jaar die ook hij taxeert op 1 procent negatief, en de verdere integratie van Monsterboard.

Randstad zei bij de publicatie van de cijfers over het vierde kwartaal van 2018 in februari van dit jaar dat de trend uit het vierde kwartaal van het vorig jaar zich in de eerste maand van het nu lopende boekjaar doorzette. Het concern verwachtte voor het eerste kwartaal een brutomarge die "bescheiden" lager uitvalt dan de marge van 19,8 procent over het vierde kwartaal. De kosten zullen grofweg vlak zijn.

Analisten houden verder rekening met een brutomarge die 19,5 procent bedraagt tegen 19,6 procent een jaar eerder.

Eerder deze maand refereerden enkele analisten nog aan een update voor analisten waarin Randstad zou hebben gezegd dat de negatieve trend uit het laatste kwartaal van 2018 en januari van dit jaar ook daarna heeft aangehouden.

ING en ABN AMRO hebben het advies voor het aandeel Randstad op Houden staan, terwijl ING een koersdoel van 42,50 euro hanteert en ABN AMRO een koersdoel van 39,00 euro heeft.

Het eerste kwartaal van het jaar is bij Randstad gewoonlijk niet het sterkste kwartaal van het jaar.

Op een rood Damrak noteerde Randstad dinsdag 0,4 procent hoger op 49,40 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

April 23, 2019 05:36 ET (09:36 GMT)

Copyright (c) 2019 ABM Financial News. All rights reserved.