*

Market Talk

Beursblik: ASMI haalt eigen outlook wel

woensdag 24 april 2019 11:53

Analisten rekenen niet op tegenvaller.

(ABM FN-Dow Jones) ASM International heeft vermoedelijk aan de eigen verwachtingen voldaan in het eerste kwartaal. Dit bleek uit een rondgang van ABM Financial News onder analisten.

Voor het tweede kwartaal rekent ASMI op een omzet van 225 miljoen tot 245 miljoen euro met een orderinstroom van 200 miljoen tot 220 miljoen euro.

Analist Michael Roeg van Degroof Petercam merkte op dat analisten hier mooi in het midden zitten met een omzetverwachting van 235 miljoen euro.

In het vierde kwartaal behaalde ASMI een omzet van 255 miljoen euro met een orderinstroom van 302 miljoen euro. Niet eerder haalde het bedrijf zo veel orders binnen.

ASMI verhoogde bij de jaarcijfers het dividend met 25 procent. "Deze forse verhoging geeft mij wel het vertrouwen dat het prima cijfers worden", zei analist Jos Versteeg van InsingerGilissen tegen ABM Financial News.

Outlook

Zoals gebruikelijk bij bedrijven in de halfgeleidersector zijn het niet de kwartaalresultaten zelf, maar de outlook die de meeste aandacht trekt.

AMSI blikte bij de jaarcijfers al vooruit naar het tweede kwartaal, waarin de toeleverancier een omzet van 200 miljoen tot 230 miljoen euro denkt te kunnen behalen. Analisten zullen zien of deze outlook gehandhaafd blijft en of ASMI al meer kan zeggen over de tweede jaarhelft.

In heel 2019 zal de markt voor wafer fab equipment vermoedelijk met 5 tot 10 procent krimpen, bleek bij de jaarcijfers. Op basis hiervan verwacht ASMI de markt te kunnen overtreffen.

ASMI maakt vanavond nabeurs de kwartaalcijfers bekend.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

April 24, 2019 05:53 ET (09:53 GMT)

Copyright (c) 2019 ABM Financial News. All rights reserved.