*

Market Talk

Beursblik: teleurstellend eerste kwartaal KPN

vrijdag 26 april 2019 08:57

Omzet en EBITDA trends verslechterd volgens Morgan Stanley.

(ABM FN-Dow Jones) KPN heeft vrijdag teleurstellende eerstekwartaalcijfers bekendgemaakt. Dit oordeelde Morgan Stanley in reactie op de resultaten.

De omzet die het telecombedrijf in het afgelopen kwartaal behaalde was 1 procent onder de analistenconsensus, terwijl de aangepaste EBITDA daar iets op voorlag, aldus de analisten, mits gerekend na leases en exclusief het dividend van Telefonica Deutschland.

Het meest opvallend waren echter de verslechterde omzet en EBITDA trends ten opzichte van het vierde kwartaal van 2018, stelde Morgan Stanley. De omzet daalde met 2,9 procent op jaarbasis, waar dat in de laatste drie maanden van vorig jaar 1,1 procent was. De aangepaste EBITDA steeg in het vierde kwartaal nog met 1 procent en verslechterde afgelopen kwartaal met 0,3 procent.

Verder ontwikkelde de vrije kasstroom ook onder verwachting, volgens Morgan Stanley. Die daalde op jaarbasis met maar liefst 43 procent door met name hogere reorganisatiekosten.

De analisten van de Amerikaanse grootbank rekenen vrijdag dan ook op een negatieve koersreactie. Het Overwogen advies en koersdoel van 3,30 euro werden gehandhaafd.

KPN sloot donderdag 1,0 procent lager op 2,68 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

April 26, 2019 02:57 ET (06:57 GMT)

Copyright (c) 2019 ABM Financial News. All rights reserved.