*

Market Talk

Beursblik: beter dan verwachte groei Amerikaanse economie vereist nuancering

vrijdag 26 april 2019 14:58

Rabobank ziet vertekenend effect van voorraden en export.

(ABM FN-Dow Jones) De groei van de Amerikaanse economie in het eerste kwartaal van dit jaar bevat met de opgelopen voorraden en netto-export een tweetal vertekende effecten. Dit stelde Rabobank in reactie op de eerste raming van het economische groeicijfer voor het eerste kwartaal vrijdag tegenover ABM Financial News.

"Als je het groeicijfer van 3,2 procent uit de eerste raming met in totaal 1,7 procentpunt corrigeert [voor de voorraden en export] en daar 0,4 procentpunt in verband met de [overheids]shutdown bij optelt, dan kom je op een groei van rond de twee procent", rekende marktanalist Philip Marey van Rabobank voor.

Marey gaf vrijdag aan dat het groeicijfer van 3,2 procent niet alleen beter was dan verwacht, maar ook flink boven de donderdag door de Federal Reserve van Atlanta nog afgegeven raming van 2,7 procent lag.

Volgens Marey is het cijfer geen directe aanleiding voor de Federal Reserve om het rentebeleid tegen het licht te houden. "De monetair beleidsmakers zien de vertekening ook, en zullen het met hun oordeel houden bij een economie die goed is gepositioneerd", aldus de marktanalist van Rabobank.

De euro noteerde vrijdag 0,2 procent hoger op 1,1156 dollar.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

April 26, 2019 08:58 ET (12:58 GMT)

Copyright (c) 2019 ABM Financial News. All rights reserved.