*

Market Talk

Beursblik: zwakke orderinstroom Philips

maandag 29 april 2019 09:45

ING handhaaft Houden advies.

(ABM FN-Dow Jones) Philips heeft in het eerste kwartaal van dit jaar iets beter gepresteerd, maar de orderinstroom was wel zwakker dan voorzien. Dit stelde analist Marc Hesselink van ING maandag in reactie op de cijfers van het bedrijf.

Philips rapporteerde volgens Hesselink grofweg in lijn met de verwachtingen, maar zowel de autonome groei als de marge viel iets beter was dan verwacht. Dit had tot gevolg dat het aangepaste bedrijfsresultaat (EBITA) twee procent hoger uit viel dan waarop werd gerekend.

De onderliggende resultaten bij Diagonosis & Treatment waren volgens de analist veel beter dan verwacht, terwijl de divisie Personal Health grofweg in lijn presteerde. De autonome groei trok bij deze tak aan ten opzichte van enkele zwakkere kwartalen afgelopen jaar.

De resultaten bij Connected Care waren volgens Hesselink opnieuw tegenvallend, na een zwak 2018. De nettowinst viel met 162 miljoen euro "significant" hoger uit dan de 115 miljoen euro waar de consensus rekening mee hield, door lagere eenmalige posten, amortisatie en lagere financiële kosten, aldus de analist.

De orderinstroom vertraagde juist aanzienlijk tot 2 procent, waar ING mikte op 7 procent. In 2018 steeg de orderinstroom nog gemiddeld met tien procent.

De outlook voor 2019 werd gehandhaafd. ING verwacht dan ook geen aanpassingen aan de ramingen voor dit jaar.

ING handhaafde het Houden advies op Philips met een koersdoel van 37,00 euro. Het aandeel steeg maandagochtend met 1,8 procent tot 36,83 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

April 29, 2019 03:45 ET (07:45 GMT)

Copyright (c) 2019 ABM Financial News. All rights reserved.