*

Market Talk

Beursblik: Bank of England handhaaft beleid

woensdag 1 mei 2019 17:58

Rente mogelijk pas in november omhoog.

(ABM FN-Dow Jones) De Bank of England zal zijn belangrijkste rentetarief donderdag vermoedelijk ongewijzigd laten. Dit is de verwachting van marktkenners.

Daarmee blijft de rente waarschijnlijk staan op 0,75 procent, net als de afgelopen maanden. In augustus 2018 werd de belangrijkste rente in het Verenigd Koninkrijk voor het laatst verhoogd. Of dat dit jaar opnieuw gebeurt, blijft onzeker. Uit de BoEWatch tool van CME Group blijkt dat een renteverhoging met 25 basispunten aan het eind van 2019 wordt ingeschat op ongeveer 30 procent. Dat was eind maart 32 procent en in februari zelfs ruim 50 procent.

Economen van BNP Paribas houden er rekening mee dat de Britse rente in november wordt verhoogd en vinden dat de centrale bank vast moet houden aan de trend om de rente eenmaal per jaar te verhogen. Ook marktstrategen van Bank of America sluiten niet uit dat de Bank of England bij het rentebesluit van donderdag duidelijk maakt dat men de rente wil blijven verhogen.

Hoewel Brexit nog steeds van invloed is op het rentebeleid van de Bank of England, zal een verder uitstel het beleidscomité er vermoedelijk niet van weerhouden om de rente te verhogen, zeker wanneer de kans op een 'no deal' laag blijft. Ondertussen is de economische groei sterker dan verwacht en trekt de inflatie aan. Reden genoeg dus voor de Britse centrale bank om koers te houden, vindt BNP Paribas.

De Bank of England maakt donderdagmiddag om 13:00 uur zijn rentebesluit bekend, met de bijbehorende notulen. Ook geeft de centrale bank nieuwe economische groeiramingen en inflatieverwachtingen vrij die mogelijk meer inzicht geven in de rente-ontwikkeling dit jaar en daarna.

Het Britse pond noteerde woensdag 0,4 procent hoger op 1,3086 dollar.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

May 01, 2019 11:58 ET (15:58 GMT)

Copyright (c) 2019 ABM Financial News. All rights reserved.