*

Market Talk

Beursblik: Sif presteert volgens NIBC beter dan verwacht

vrijdag 3 mei 2019 09:04

Resultaat viel hoger uit.

(ABM FN-Dow Jones) De bijdragen van Sif in het afgelopen kwartaal vielen hoger uit dan verwacht. Dit schreef analist Martijn den Drijver van NIBC vrijdag naar aanleiding van de kwartaalrapportage van de Roermondse funderingsspecialist.

De analist benadrukte daarnaast dat de nettoschuld flink is afgenomen, terwijl het orderboek ten opzichte van het voorafgaande kwartaal niet is opgelopen.

Den Drijver wees wel op exclusieve onderhandelingen voor de gunningen van twee projecten, waardoor het in de lijn der verwachting ligt dat het orderboek voor 2020 en 2021 een impuls zal krijgen. Dit kan in de toekomst leiden tot een licht opwaartse bijstelling van het te verwachten bedrijfsresultaat voor deze jaren, aldus de analist.

Voor NIBC is het echter nog te vroeg om echt enthousiast te worden over het bedrijf. Onder meer vanwege de kosten voor 'coating' en sectorspecifieke karakteristieken, zoals projectvolatiliteit, prijsdruk en het risico van nieuwe toetreders, handhaaft de zakenbank zijn Neutraal advies met een koersdoel van 11,00 euro.

Het aandeel Sif sloot donderdag op een rood Damrak 0,8 procent lager op 10,44 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

May 03, 2019 03:04 ET (07:04 GMT)

Copyright (c) 2019 ABM Financial News. All rights reserved.