*

Market Talk

Beursblik: gepaste productieverlaging ArcelorMittal

maandag 6 mei 2019 12:44

Ook oplaaiend handelsconflict drukt koers volgens Kepler Cheuvreux.

(ABM FN-Dow Jones) Met een verlaging van de staalproductie zet ArcelorMittal een gepaste stap om de Europese staalmarkt meer in balans te brengen. Dat zei Kepler Cheuvreux maandag.

Het staalconcern was maandag heel expliciet dat de winstgevendheid in Europa onder druk staat door het aanbod van buitenlands staal, concludeerde analist Rochus Brauneiser van Kepler Cheuvreux. Hij noemt het gepast dat marktleider ArcelorMittal het voortouw neemt om vraag en aanbod weer meer in evenwicht te brengen door de productie te verlagen.

ArcelorMittal mag hopen dat in juli de marktbescherming van de Europese staalmarkt wordt bijgesteld, maar dit ligt erg gevoelig en je kunt niet wachten op regelgeving om de markt in balans te brengen, zei de analist.

Of de productieverlaging met 3 miljoen ton op jaarbasis genoeg is, is afwachten, maar het is "geen kleine hoeveelheid", volgens de analist.

De koersdaling van het aandeel ArcelorMittal maandag komt volgens de analist echter vooral voor rekening van de Amerikaanse president Donald Trump, die zijn handelsoorlog met China weer liet oplaaien door zondag te dreigen met hogere importheffingen omdat de onderhandelingen met het team van Xi Jinping te lang zouden duren.

Kepler Cheuvreux heeft een koopadvies op ArcelorMittal met een koersdoel van 30,00 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

May 06, 2019 06:44 ET (10:44 GMT)

Copyright (c) 2019 ABM Financial News. All rights reserved.