*

Market Talk

Beursblik: NIBC verlaagt koersdoel Stern

dinsdag 7 mei 2019 08:55

Koopadvies blijft gehandhaafd.

(ABM FN-Dow Jones) NIBC heeft het koersdoel voor Stern verlaagd van 27,00 euro naar 25,30 euro, maar handhaafde het koopadvies. Ongeacht of de verkoop van de Lease-tak aan ALD tijdens de algemene aandeelhoudersvergadering wordt goedgekeurd of niet, zit er waarde in het aandeel Stern. Dit zei analist Edwin de Jong dinsdag.

In het geval Stern zijn strategische plannen slecht uitvoert, is de neerwaartse druk op het aandeel volgens de analist waarschijnlijk beperkt, terwijl het opwaarts potentieel bij een 'reguliere' uitvoering van de strategie zeer groot is.

"Als de ALD-deal mislukt, ligt er mogelijk een bod voor het hele bedrijf op tafel, hoewel de voorwaarden natuurlijk minder gunstig zullen zijn", zei de analist. "Of we kunnen terugkeren naar onze vorige beleggingscasus dat er veel waarde in de lease-activiteiten zit", voegde hij toe.

Hoe dan ook, biedt een koersdoel van 25,30 euro volgens De Jong nog voldoende opwaarts potentieel ten opzichte van de huidige koers van 18,45 euro. "Ervan uitgaande dat de deal doorgaat is er mogelijk meer opwaarts potentieel", voegde de analist toe.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

May 07, 2019 02:55 ET (06:55 GMT)

Copyright (c) 2019 ABM Financial News. All rights reserved.