*

Market Talk

Beursblik: resultaten PostNL conform verwachting

dinsdag 7 mei 2019 10:01

ING handhaaft koopadvies.

(ABM FN-Dow Jones) De resultaten van PostNL over het eerste kwartaal van 2019 waren in lijn met de verwachtingen, terwijl het postbedrijf de outlook voor 2019 herhaalde en de vooruitzichten voor de middellange termijn voor de divisie pakketten bemoedigend zijn. Dit zei ING in reactie op de resultaten van het Nederlandse postbedrijf in het eerste kwartaal.

Dat het resultaat in lijn is met de verwachtingen, is volgens analist Marc Zwartsenburg met name te danken aan lagere eenmalige lasten en beter dan verwachte resultaten bij de Nederlandse posttak. Het onderliggend contante bedrijfsresultaat bij de pakjesdivisie was volgens de analist echter lager dan verwacht, vanwege hogere kosten voor de optimalisatie van het netwerk na uitbreiding van de depots.

Zwartsenburg concludeerde dat de overtuiging waarmee het concern zijn outlook voor het hele boekjaar herhaalde en de sterke vooruitzichten voor de lange termijn voor de pakjesdivisie en de vrije kasstroom positief zijn voor de beleggingscasus.

ING handhaafde dan ook het koopadvies met een koersdoel van 4,00 euro. Het aandeel PostNL noteerde dinsdag desalniettemin 5,1 procent lager op 2,19 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

May 07, 2019 04:01 ET (08:01 GMT)

Copyright (c) 2019 ABM Financial News. All rights reserved.