*

Market Talk

Beursblik: behoorlijke cijfers IMCD

woensdag 8 mei 2019 08:56

Operationele EBITA beter dan verwacht.

(ABM FN-Dow Jones) IMCD heeft over het eerste kwartaal in het algemeen behoorlijke cijfers gepresenteerd. Dit concludeerden analisten van Berenberg woensdag in reactie op de resultaten.

De resultaten boven de streep, de omzet en brutowinst, waren grofweg in lijn met, of nipt onder hetgeen Berenberg had voorspeld, terwijl de operationele EBITA juist zo'n 8 procent boven de verwachting van de analisten uitkwam.

"Zonder een eenduidige consensus voor het eerste kwartaal is het lastig in te schatten wat de marktverwachting precies was, maar dit zijn desondanks behoorlijke resultaten, waarbij de beter dan verwachte EBITA grotendeels verklaarbaar is door een beter dan verwachte marge-ontwikkeling in de Amerika's", aldus Berenberg, die wel de kanttekening plaatste dat de marges in die regio flink kunnen schommelen.

Qua outlook verraste IMCD niet, door alleen aan te geven dat de operationele EBITA dit jaar hoger uitkomt dan in 2018. "Dat is niet anders dan in eerste cijferpublicaties", volgens de analisten.

Berenberg heeft een Houden advies en een koersdoel van 65,50 euro.

Het aandeel IMCD sloot dinsdag op een rood Damrak 1,5 procent lager op 69,65 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

May 08, 2019 02:56 ET (06:56 GMT)

Copyright (c) 2019 ABM Financial News. All rights reserved.