*

Market Talk

Beursblik: Vastned moet huurder vinden voor pand Parijs

woensdag 8 mei 2019 10:42

Analisten ING vrezen anders voor dividend.

(ABM FN-Dow Jones) Het is cruciaal dat Vastned Retail een huurder vindt voor zijn Rue de Rivoli pand in Parijs omdat anders het dividend het geding komt. Dit stelden analisten van ING woensdag in navolging van de trading update waarmee het vastgoedconcern dinsdag nabeurs kwam.

Dat Vastned nog geen huurder voor het Parijse pand heeft, is vooral te wijten aan de 'gele hesjes' protesten in de Franse hoofdstad, zei het bedrijf. Mede daardoor daalde de bezettingsgraad in het eerste kwartaal. De winstverwachting voor 2019 blijft vooralsnog staan.

Het nu leegstaande pand aan de Rue de Rivoli werd voorheen bezet door kledingwinkel H&M en was goed voor circa 3,5 tot 4 procent van de totale huuropbrengsten, volgens ING. En dus moet er vaart worden gezet achter het vinden van een huurder, want anders is het beloofde dividend van 2,05 euro niet meer gedekt, waarschuwen de analisten.

Mocht er na de zomer pas een huurder worden gevonden tegen een huur dichtbij de huidige niveaus, dan betekent dat niet direct dat Vastned gaat snijden in het dividend, omdat eventuele gemiste inkomsten dan nog in 2020 kunnen worden ingelopen, denkt ING.

Gaat de huur van het pand flink omlaag, dan kan dit problematisch worden voor het bedrijf, voorspellen de marktvorsers die er vooralsnog vanuit gaan dat de winst per aandeel dit jaar uitkomt rond 2,02 euro. Vastned rekent zelf op een bandbreedte van 2,00 tot 2,10 euro.

ING heeft een Houden advies op Vastned Retail en een koersdoel van 30,00 euro. Het aandeel daalde woensdag in Amsterdam 2,1 procent tot 30,60 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

May 08, 2019 04:42 ET (08:42 GMT)

Copyright (c) 2019 ABM Financial News. All rights reserved.