*

Market Talk

Beursblik: sterke resultaten dealerdivisie Stern

donderdag 9 mei 2019 09:03

Ook leasevloot beter dan verwacht volgens NIBC.

(ABM FN-Dow Jones) Stern heeft in het eerste kwartaal van dit jaar beter dan voorziene resultaten geboekt met de dealerdivisie en ook de ontwikkeling van de leasevloot was beter dan verwacht. Dit stelde analist Edwin de Jong van NIBC donderdag in reactie op de kwartaalcijfers van het autobedrijf.

De Jong sprak van een "indrukwekkende groei" van 6,1 procent voor de leasevloot ten opzichte van het vierde kwartaal van 2018. Dit zal volgens de analist invloed hebben op de verkoopprijs van Sternlease, waarover beleggers vandaag tijdens een algemene aandeelhoudersvergadering stemmen. Stern meldde woensdagavond al dat het verwacht dat de eerder aangekondigde boekwinst op de verkoop van SternLease van circa 23 miljoen euro waarschijnlijk hoger uitvalt. De Jong voorziet dat aandeelhouders vandaag akkoord zullen geven voor de verkoop.

Stern liet ook weten dat de effecten van het kostenbesparingsprogramma in de komende maanden nog duidelijker zichtbaar worden. Dit impliceert hogere EBIT-marges bij de dealerdivisie, aldus de analist. De Jong zal als gevolg zijn ramingen verhogen, omdat hij voor dit jaar uitgaat van een marge van 0,9 procent ten opzichte van de huidige marge van 1,1 procent.

NIBC handhaafde het koopadvies op Stern met een koersdoel van 25,30 euro. Het aandeel koerste donderdag kort na opening van de beurzen 2,4 procent lager op 18,00 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

May 09, 2019 03:03 ET (07:03 GMT)

Copyright (c) 2019 ABM Financial News. All rights reserved.