*

Market Talk

Beursblik: Morgan Stanley voorziet dividendverhoging Shell

donderdag 9 mei 2019 09:10

Advies opwaarts bijgesteld.

(ABM FN-Dow Jones) In aanloop naar de beleggersdag van Royal Dutch Shell op 4 juni voorzien de analisten van de Amerikaans zakenbank Morgan Stanley dat de energiegigant mogelijke een dividendverhoging aankondigt. Het advies en koersdoel werd daarom door de zakenbank verhoogd.

"A meaningful chance", aldus de inschatting van de analisten voor de eerste dividendverhoging van het olie- en gasconcern sinds 2014.

De zakenbank blijft op de langere termijn overigens wel wolken aan de horizon zien, onder meer omdat de riante dividenduitkeringen de kasstroom aantasten.

Op de kortere termijn merkt Morgan Stanley evenwel op dat de olieprijzen zijn gestegen, terwijl de operationele prestaties van het concern in de afgelopen twee kwartalen beter waren dan verwacht, waardoor de financiële flexibiliteit is toegenomen.

Een eventuele dividendverhoging daarbovenop zal voor een bodem in aandelenkoers zorgen, aldus de analisten, hetgeen aanleiding is voor een adviesverhoging van Onderwogen naar Gelijkgewogen.

Het koersdoel voor de notering in Londen werd daarbij opgehoogd van 2,310 naar 2,490 pence. Het aandeel sloot woensdag op 2,412,50 pence.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

May 09, 2019 03:10 ET (07:10 GMT)

Copyright (c) 2019 ABM Financial News. All rights reserved.