*

Market Talk

Beursblik: vertrouwen beleggers veert iets op

zaterdag 11 mei 2019 11:20

ASML populairst.

(ABM FN-Dow Jones) Particuliere beleggers zijn in mei over het algemeen positief over het huidige beursklimaat, ondanks de neerwaartse trend afgelopen week. Dit bleek uit de BinckBank Beleggingsbarometer.

De vertrouwensindex verbeterde licht, van +4,2 naar +4,4, wanneer gemeten op een schaal van -10 tot +10. Hiermee wordt de hoogste stand dit jaar, bereikt in maart, geëvenaard.

Wel zijn beleggers voorzichtig wanneer wordt gevraagd naar de toekomstige ontwikkeling van de AEX. Voor de maand mei wordt gerekend op een "bescheiden plusje" van 0,4 procent. Afgelopen week verloor de Amsterdamse hoofdgraadmeter nog ruim 3 procent vanwege het opgelaaide handelsconflict tussen de Verenigde Staten en China.

Sowieso zijn het de dreigende handelsconflicten die momenteel als grootste zorg worden gezien. Ook een inzakkende economie en geopolitieke onrust werden door de ondervraagden genoemd als risico's voor het beursklimaat.

ASML populair, Air France-KLM minst geliefd

Kijkend naar individuele aandelen, dan is ASML in mei het populairste fonds onder BinckBank-beleggers, gevolgd door ING. Air France-KLM is het minst geliefde aandeel binnen de AEX en AMX.

Verder zijn aandelen uit de technologiesector na een aantal mindere maanden nu het meest in trek, gevolgd door beleggingen in de energiesector.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

May 11, 2019 05:20 ET (09:20 GMT)

Copyright (c) 2019 ABM Financial News. All rights reserved.