*

Market Talk

Beursblik: nettowinst ABN AMRO schiet tekort

woensdag 15 mei 2019 09:18

Retail-tak presteert volgens Jefferies beter.

(ABM FN-Dow Jones) ABN AMRO heeft in het eerste kwartaal van dit jaar minder winst geboekt dan verwacht, terwijl de Retail-tak juist wat beter presteerde. Dit stelden analisten van Jefferies woensdag in reactie op de kwartaalcijfers van de bank.

De marktvorsers merkten op dat het operationeel resultaat wat onder druk stond in het afgelopen kwartaal, maar dat vooral de kapitaalverwachtingen de aandacht van beleggers zullen trekken. ABN AMRO wil tegen het einde van het jaar met nieuwe doelstellingen komen, na een beoordeling van de interne modellen.

ABN AMRO rapporteerde een nettowinst van 478 miljoen euro en een onderliggende winst van 686 miljoen euro, hetgeen 7 procent minder is dan waar Jefferies vanuit ging en 2 procent minder dan waar de consensus op mikte. De onderliggende prestaties kwamen onder druk te staan door minder dan voorziene inkomsten, terwijl de kosten in lijn waren en de risicokosten gunstig. Dat beeld is ook zichtbaar bij sectorgenoten, meent Jefferies.

Volgens Jefferies presteerde de tak Retail beter dan verwacht, met onder meer een goede beheersing van de kosten, terwijl Private Banking achter bleef op de verwachtingen. De resultaten uit Corporate & Institutional Banking (CIB) waren volgens Jefferies gemengd.

Jefferies handhaafde het Houden advies op ABN AMRO met een koersdoel van 22,80 euro. Het aandeel koerste vanochtend 0,9 procent lager op 19,05 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

May 15, 2019 03:18 ET (07:18 GMT)

Copyright (c) 2019 ABM Financial News. All rights reserved.