*

Market Talk

Beursblik: belangrijke capaciteitsuitbreiding AMG

dinsdag 21 mei 2019 11:06

ING handhaaft koopadvies.

(ABM FN-Dow Jones) Een uitbreiding van de recyclingcapaciteit voor gebruikte katalysatoren is een belangrijke stap voor AMG in het behalen van zijn doelstellingen in de komende drie jaar. Dit stelde analist Stijn Demeester van ING dinsdag.

AMG liet vanochtend weten goedkeuring te hebben gekregen van de raad van commissarissen voor de uitbreiding. Het bedrijf investeert 300 miljoen tot 350 miljoen dollar om de vanadiumcapaciteit te verdubbelen tegen 2021/2022.

De grootste investering in de geschiedenis van AMG zal een belangrijke stap zijn in het behalen van de doelstellingen, aldus Demeester. AMG wil het bedrijfsresultaat (EBTIDA) tot minimaal 350 miljoen dollar laten groeien in de komende drie jaar. Naar verwachting zal het bedrijf dit jaar een EBITDA realiseren van 150 miljoen dollar.

ING merkte op dat het momentum in de vanadiumprijzen zwak is, waarbij de huidige spotprijzen van 20 dollar per pond "significant" lager liggen dan de recordniveaus van meer dan 50 dollar per pond eind vorig jaar.

De capaciteitsuitbreiding van AMG zou evenwel ondersteund moeten worden door herziene overeenkomsten met leveranciers van gebruikte katalysatoren, die hun recyclingvergoedingen willen verhogen en de blootstelling aan de volatiliteit in de vanadiumprijzen willen beperken.

ING kijkt uit naar de ontwikkelingen rond deze onderhandelingen met leveranciers en de financiële implicaties daarvan. De onderhandelingen zijn volgens ING belangrijk om de risico's van de uitbreiding te verlagen en om beleggers te overtuigen van het uitbreidingsproject.

ING handhaafde het koopadvies op AMG met een koersdoel van 37,00 euro. Het aandeel koerste dinsdag 1,8 procent hoger op 23,57 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

May 21, 2019 05:06 ET (09:06 GMT)

Copyright (c) 2019 ABM Financial News. All rights reserved.