*

Market Talk

Beursblik: Intertrust interessant voor opportunistische beleggers

maandag 27 mei 2019 11:31

IEX ziet potentie door interesse van hedgefondsen.

(ABM FN-Dow Jones) Intertrust wordt van diverse kanten door activistische hedgefondsen belaagd en dat is interessant voor opportunistische beleggers. Dit stelde analist Martin Crum van IEX Group maandag.

Crum merkte op dat diverse partijen een belang hebben genomen in de financieel dienstverlener, waaronder Lucerne Capital Management. Het Amerikaanse hedgefonds, overigens met Nederlands roots, stelt dat Intertrust tot de goedkoopste beursgenoteerde aandelen van Europa behoort. "Die claim valt niet echt te toetsen, maar het hedgefonds is uiteraard ingestapt met de verwachting dat de koers omhoog kan", aldus Crum van IEX. Lucerne ziet volgens de analist graag dat Intertrust afstapt van het vaste dividend en overgaat naar een focus op terugkoop eigen aandelen en overnames.

Volgens Crum heeft Lucerne een punt met de constatering dat Intertrust in ieder geval een "tamelijk schappelijke" waardering kent op het Damrak. "Een koerswinstverhouding van ruim 10 en een dividendrendement van circa 4 procent wijzen bepaald niet op een overwaardering", aldus de analist van IEX.

Verder noemde Crum de balans "tamelijk" solide met een relatief lage schuldgraad, terwijl de vrije kasstroom "sterk en bestendig" is. Bovendien zullen de activistische hedgefondsen de druk op de ketel houden en dat kan als katalysator fungeren voor hogere koersen.

IEX hanteert een koopadvies op Intertrust, maar enig opportunisme is volgens Crum wel op zijn plaats. Het is volgens de analist vooral meeliften op de aanwezigheid van Lucerne en het activistische Elliott, dat eveneens een belang in het trustkantoor heeft. "Die duiken uitsluitend op bij aandelen waar (nog) wat te halen valt, vaak al binnen een relatief korte termijn", aldus de analist.

Het aandeel Intertrust koerste maandagochtend 2,5 procent hoger op 17,02 euro, maar wel bij lage volumes.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

May 27, 2019 05:31 ET (09:31 GMT)

Copyright (c) 2019 ABM Financial News. All rights reserved.