*

Market Talk

Beursblik: nieuwe CEO Wereldhave impuls voor het aandeel

dinsdag 28 mei 2019 13:54

Degroof Petercam voorziet geen nieuwe dividendverlaging.

(ABM FN-Dow Jones) De benoeming van een nieuwe vooraanstaande CEO voor Wereldhave kan een impuls betekenen voor het vastgoedaandeel. Dit zei analist Herman van der Loos van Degroof Petercam in reactie op de nominatie van Matthijs Storm voor de functie.

Op 9 juli organiseert Wereldhave een bijzondere aandeelhoudersvergadering om de benoeming ter goedkeuring aan de aandeelhouders voor te leggen.

"Tot dusver bereikte het aandeel in 2019 nieuwe dieptepunten, vanwege teleurstellende operaties in Frankrijk, een algemeen wantrouwen tegen winkelvastgoed en een lange geschiedenis van halfbakken herstructureringen, 'overgangsjaren', dalende resultaten en dividenden", aldus Van der Loos, eraan toevoegend dat de recente benoeming van een nieuwe CEO tot nu toe ook geen indruk heeft gemaakt.

Volgens Van der Loos heeft een nieuwe CEO echter meer opties. Een nieuwe bestuurder zou volgens hem mogelijk minder moeite kunnen hebben om pijnlijke maar moedige beslissingen te nemen. Vandaar dat de benoeming misschien wel een impuls voor het aandeel zou kunnen zijn.

"Een aantrekkelijk optie is volgens ons de verkoop van de Franse portefeuille en de opbrengt te gebruiken om eigen aandelen in te kopen", zei Van der Loos.

Een nieuwe dividendverlaging acht de bank op dit moment onwaarschijnlijk. Dit zou slechts een bescheiden impact op de balans hebben, meent Van der Loos, terwijl de reactie in de markt "desastreus" zou zijn.

Degroof Petercam handhaaft het Toevoegen advies met een koersdoel van 33,00 euro. Het aandeel Wereldhave noteerde dinsdag op een rood Damrak 0,3 procent lager op 21,88 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

May 28, 2019 07:54 ET (11:54 GMT)

Copyright (c) 2019 ABM Financial News. All rights reserved.