*

Market Talk

Beursblik: goed moment voor Shell om vooruitgang te bevestigen

woensdag 29 mei 2019 16:09

Managementdagen Shell op 4 en 5 juni.

(ABM FN-Dow Jones) De 'managementdagen' van Royal Dutch Shell op 4 en 5 juni komen op een goed moment voor de Brits-Nederlandse energiereus, om de operationele en strategische vooruitgang te bevestigen. Dit stellen analist van UBS in aanloop naar de evenementen in eerst Londen en vervolgens New York.

Shell gaf in 2016 een strategische outlook af en inmiddels is het tijd om te laten zien wat er is bereikt. "Hoewel de afgelopen kwartalen suggereren dat het concern op de goede weg zit, hebben beleggers nog steeds vragen", zei UBS.

De analisten merkten op dat de strategie van een bedrijf zelden radicaal verandert. Dat zal ook ditmaal zo zijn, denkt UBS. Door bepaalde aspecten uit te lichten, kunnen de managementdagen volgens de bank toch succesvol zijn en een positieve impuls geven aan de waardering van het aandeel. Daarbij denken zij dan aan bijvoorbeeld de winstgevendheid van LNG, de kasstroom, de investeringen en het dividendbeleid.

Nu de bedrijfsmatige verbeteringen van onderaf en het macro-economische herstel naar wens verlopen, ligt volgens UBS de sleutel voor Shell in geloofwaardigheid van de doelstellingen en het zichtbaar maken van duurzaamheid en goede inzet van de vrije kasstroom.

UBS hanteert een koopadvies op Shell met een koersdoel van 29,00 Britse pond. Het aandeel Royal Dutch Shell noteerde woensdag op een rood Damrak 1,1 procent lager op 27,86 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

May 29, 2019 10:09 ET (14:09 GMT)

Copyright (c) 2019 ABM Financial News. All rights reserved.