*

Market Talk

Beursblik: hoge waardering laat weinig opwaarts potentieel over voor Kingspan

donderdag 30 mei 2019 10:36

UBS ziet premie van 65 procent tegenover de sector.

(ABM FN) Er zit weinig opwaarts potentieel in het aandeel Kingspan. Dit zegt analist Gregor Kuglitisch van UBS donderdag in een analistenrapport.

"De waardering van Kingspan blijft hoog met een koers/winst verhouding van 20 en een EV/EBITDA multiple van 18 over 2018" zegt Kuglitsch. Indien de multiple in 2019 zal dalen naar 14,5 zoals de marktvorser verwacht, dan zal Kingspan alsnog noteren tegen een sectorpremie van 65 procent.

"Kingspan heeft onlangs gezegd dat men de capaciteit heeft om 400 miljoen à 500 miljoen euro per jaar te investeren in overnames" zegt de analist van UBS. "Volgens ons kan dit de EBITA jaarlijks met ongeveer 5 procent tot 10 procent doen stijgen exclusief synergie voordelen."

De analist zegt dat de grote uitdaging van Kingspan zal zijn om interessante overnamedoelwitten te vinden en dit tegen een schappelijke prijs. Naarmate de tijd vordert zal deze uitdaging enkel moeilijker worden doordat de groep groter zal worden.

De analist blikt ook al vooruit op 2019. In 2019 zal het zeer belangrijk zijn om te zien hoe Kingspan omgaat met de dalende grondstoffenprijzen. Zal het bedrijf deze doorberekenen aan de klanten en op welke manier kan het een deel van de lagere kostprijs in eigen zak steken?", zo vraagt de analist zich af.

"Hoewel we denken dat de waardering eerder een beperkt opwaarts potentieel geeft , zijn we ook van mening dat de groei- en rendementscijfers van Kingspan een premiewaardering rechtvaardigden " aldus Kuglitsch. "We actualiseren ons model en onze waardering met een nieuw koersdoel van 43,50 euro en behouden ons Houden advies."

Door: ABM Financial News.

pers@abmfn.be

Redactie: +32(0)78 486 481

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

May 30, 2019 04:36 ET (08:36 GMT)

Copyright (c) 2019 ABM Financial News. All rights reserved.