*

Market Talk

Beursblik: verschrikkelijke start tweede kwartaal Duitsland

vrijdag 7 juni 2019 09:49

ING nuanceert dat een maand nog geen zekerheid geeft.

(ABM FN-Dow Jones) De macro-economische cijfers uit Duitsland zijn een grote teleurstelling. Dit stelde analist Carsten Brzeski van ING vrijdag.

Zowel de industriële productie als de handel daalde in april, aldus de econoom. En dit voedt de zorgen dat de grootste economie in de eurozone niet in staat is om het groeitempo uit het eerste kwartaal vast te houden.

De productie daalde met 1,9 procent en de export zelfs met 3,7 procent.

"Laten we duidelijk zijn, dit is een verschrikkelijke start van het tweede kwartaal voor Duitsland", concludeerde Brzeski. Naast de mondiale handelsperikelen lieten ook tijdelijke problemen in de automotive en chemie hun sporen achter, zei hij.

Wel nuanceerde de econoom dat de geschiedenis heeft aangetoond dat één maand met cijfers geen goede voorspeller is voor de Duitse industrie of zelfs de gehele economie. "De cijfers uit april kunnen even goed deels verstoord zijn door seizoenseffecten", schreef hij.

Toch is de slechte kwartaalstart een rechtvaardiging voor de Europese Centrale Bank om 'dovish' te zijn.

Duitsland heeft volgens ING een nog sterker binnenlandse vraag nodig en een herstel in mei en juni om te voorkomen dat het land opnieuw in recessie territorium belandt.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

June 07, 2019 03:49 ET (07:49 GMT)

Copyright (c) 2019 ABM Financial News. All rights reserved.