*

Market Talk

Beursblik: ING positief over vooruitzichten SBM Offshore

vrijdag 7 juni 2019 15:09

ING handhaaft koopadvies.

(ABM FN-Dow Jones) ING is zeer positief over de vooruitzichten voor SBM Offshore. Dit schreef analist Quirijn Mulder van ING vrijdag in een rapport.

De analist verwacht dat de oliedienstverlener in het komend jaar meer dan één FPSO-contract zal weten binnen te slepen. De belangrijkste vraag is volgens de analist of het bedrijf Petrobras zal weten te overtuigen van zijn F4W-concept. Mulder denk dat dit het geval zou kunnen zijn, wat mogelijkheden biedt voor SBM bij de ontwikkeling van het Santos Basin.

Daarnaast liggen er volgens Mulder kansen voor SBM bij Mero. Het Schiedamse concern zag de aanbesteding voor Mero-1 naar concurrent Modec gaan, waardoor SBM volgens ING nu de grootste kanshebber is voor de Mero-2 FPSO en mogelijk zelfs ook de Mero-3, "ofschoon de aanbesteding nog niet is begonnen", aldus Mulder.

"We moeten wachten op de resultaten, maar zijn zeer positief over de vooruitzichten voor SBM", zei de analist. "Dit is één van de weinige subsegmenten in de oliedienstensector met capaciteitsbeperkingen, waarbij SBM in een uitstekende positie is om te profiteren van de trends in het diepwatersegment."

ING handhaaft het koopadvies met een koersdoel van 20,00 euro

Het aandeel SBM Offshore noteerde vrijdagmiddag op een groen Damrak 1,4 procent hoger op 16,05 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

June 07, 2019 09:09 ET (13:09 GMT)

Copyright (c) 2019 ABM Financial News. All rights reserved.