*

Market Talk

Beursblik: nieuwe CEO ABN AMRO wellicht meer uitgesproken over dividend

maandag 17 juni 2019 12:07

Risicoprofiel blijft volgens ING behoudend.

(ABM FN-Dow Jones) Als ABN AMRO een nieuwe CEO van buiten het bedrijf haalt, dan zou die opnieuw kunnen kijken naar de zakenbank en mogelijk ook meer uitgesproken zijn over de dividendambities van de Nederlandse bank. Dat stelde ING maandag na het bericht dat topman Kees van Dijkhuizen volgend jaar stopt bij ABN AMRO.

Tegelijkertijd zal ook de nieuwe CEO rekening moeten houden met het gematigde risicoprofiel van de bank, voorziet analist Albert Ploegh van ING.

De bank zoekt zowel intern als extern naar een opvolger. Ploegh verwacht onder de nieuwe CEO geen substantiële wijzigingen in de strategie of de financiële doelen. De bank gaf eind vorig jaar voor het eerst sinds zijn beursgang een beleggersdag met een strategie-update.

Van Dijkhuizen was al vier jaar CFO bij ABN AMRO toen hij in 2017 naar voren werd geschoven als opvolger voor Gerrit Zalm, na een volgens ING rommelige opvolgingsprocedure.

Na een conflict tussen Van Dijkhuizen en de president-commissaris Olga Zoutendijk ruimde laatstgenoemde het veld.

ABN AMRO kondigde zondag ook aan dat vier bestuurders twee of vier jaar langer zullen aanblijven. De CEO's van de Retailbank en de Private bank blijven nog twee jaar na 2020 en de CEO's van de twee zakelijke bankdivisies nog vier jaar. Zo vermijdt de bank dat een groot deel van het management opnieuw tegelijk in aanmerking komt op herbenoeming, met het oog op de continuïteit.

ING heeft een Houden advies op ABN AMRO met een koersdoel van 26,50 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

June 17, 2019 06:07 ET (10:07 GMT)

Copyright (c) 2019 ABM Financial News. All rights reserved.