*

Market Talk

Beursblik: Intertrust doet groter dan verwachte overname in VS

dinsdag 18 juni 2019 09:48

Synergiedoel ambitieus maar geloofwaardig voor ABN AMRO.

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse overname van Intertrust is groter dan verwacht en heeft een agressief synergiedoel. Dat stelde ABN AMRO dinsdag in een reactie op het nieuws.

Voor analist Konrad Zomer van ABN AMRO komt het niet als een verrassing dat Intertrust een overname in de Verenigde Staten doet in het segment dat beleggingsfondsen bedient. Het bedrijf keek al duidelijk die kant op. De deal is wel groter dan de analist had verwacht.

De financiële details zien er volgens Zomer goed uit. Ook hebben beleggers nu duidelijkheid over wat het bedrijf wil doen: een aandeleninkoop, een schuldverlaging of een overname. De analist denkt dat de derde optie een verstandige keuze is.

Dankzij Viteos kon Intertrust zijn groeidoel verhogen van 3 tot 5 naar 4 tot 6 procent. Volgens Zomer zijn die cijfers meer een wilde schatting dan een harde wetenschap. De extra groei is niettemin welkom, nu het Nederlandse trustbedrijf negatieve groeicijfers laat zien en dat voorlopig niet lijkt te verbeteren.

Synergieën ambitieus

De verwachte synergievoordelen van 22 miljoen euro noemde Zomer "agressief", afgezet tegen de omzet van Viteos. Het feit dat de management teams van de twee bedrijf elkaar al langer kennen geeft Zomer meer vertrouwen dat het ambitieuze synergiedoel ook daadwerkelijk zal worden gehaald.

Intertrust zocht al een offshore- of nearshore partner voor de Europese bedrijven. Dit kan nu worden gedaan door de bestaande centra van Viteos in India.

ABN AMRO heeft een koopadvies en een koersdoel van 21,00 euro.

Het aandeel Intertrust noteerde dinsdag 6,0 procent hoger op 18,45 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

June 18, 2019 03:48 ET (07:48 GMT)

Copyright (c) 2019 ABM Financial News. All rights reserved.