*

Market Talk

Beursblik: Fitch verlaagt kredietwaardigheid Unilever

donderdag 20 juni 2019 07:54

Outlook stabiel.

(ABM FN-Dow Jones) Fitch Ratings heeft de kredietwaardigheid van Unilever verlaagd van A+ naar A met een stabiele outlook. Dit meldde de Amerikaanse kredietwaardigheidsbeoordelaar.

De neerwaartse bijstelling weerspiegelt de herziene visie van Fitch op de afbouw van de schuldpositie van Unilever, waarbij het concern ernaar streeft om zijn leverage te behouden in overeenstemming met de eigen doelstelling.

"De aangetrokken kasstromen door autonome groei en operationele efficiëntie zullen waarschijnlijk worden gebruikt voor fusies en overnames en mogelijk voor de inkoop van eigen aandelen, in plaats van schuldvermindering, zoals wij eerder hadden voorzien", zei Fitch.

Volgens de kredietwaardigheidsbeoordelaar biedt de A-rating meer ruimte voor de uitvoering van de strategie van Unilever, dat prioriteit geeft aan groeiversnelling in plaats van schuldafbouw.

"De A-rating en stabiele outlook worden onderbouwd door het sterke bedrijfsprofiel van Unilever, als één van de grootste consumentengoederen- en levensmiddelenbedrijven ter wereld en het bewezen vermogen om de winstgevendheid te vergroten door actief beheer van de merkenportefeuille en kostenbesparingen", zei Fitch Ratings.

Het aandeel Unilever sloot woensdag op 54,60 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

June 20, 2019 01:54 ET (05:54 GMT)

Copyright (c) 2019 ABM Financial News. All rights reserved.