*

Market Talk

Beursblik: renteverlaging Fed in juli komt eraan

donderdag 20 juni 2019 09:45

Powell hint op verlaging met 50 basispunten.

(ABM FN-Dow Jones) Een renteverlaging door de Federal Reserve in juli komt eraan en dit kan zelfs een stap worden van 50 basispunten. Dat stelde ABN AMRO in een reactie op de persconferentie van voorzitter Jerome Powell van de Fed woensdag.

Met zijn uitspraken voldeed Powell aan de marktverwachtingen, hoewel de markt aankomende renteverlagingen vooraf al sterk had ingeprijsd. De rendementen op obligaties daalden en de aandelenmarkten gingen omhoog.

De Fed schrapte het woord 'geduldig' uit zijn beleidsverklaring en benadrukte de onzekere economische vooruitzichten met een matige inflatiedruk.

Van de 17 beleidsmakers voorzien er inmiddels 7 een renteverlaging van 50 basispunten dit jaar.

Tegen de pers zei Powell dat de beleidsmakers die geen renteverlaging meer verwachten dit jaar, toch goede redenen zagen voor verder stimulerend beleid. Powell erkende ook dat grote rentestappen vaak beter werken als de rente dichtbij nul staat. "Een ons preventie is een pond genezing waard", aldus de Fed-voorzitter.

ABN AMRO gaat vooralsnog uit van een renteverlaging met 25 basispunten in juli, maar houdt ook rekening met 50 punten.

Powell zei ook dat een handelsdeal tussen China en de VS voldoende kan zijn om renteverlagingen geheel te vermijden. ABN AMRO denkt dat dat op zichzelf niet genoeg zou zijn.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

June 20, 2019 03:45 ET (07:45 GMT)

Copyright (c) 2019 ABM Financial News. All rights reserved.