*

Market Talk

Beursblik: Brunel trekt lijn door

vrijdag 21 juni 2019 10:07

ING verwacht sterke outlook en dito derde kwartaal.

(ABM FN-Dow Jones) Zorgen in de markt over de prestaties van Brunel International in het tweede kwartaal zijn overdreven. Dit stelde analist Marc Zwartsenburg van ING vrijdag, nadat het aandeel Brunel een dag eerder onder druk stond.

Dit is de belangrijkste conclusie van ING na een onderhoud met de CFO van Brunel in aanloop naar de cijfers over het tweede kwartaal.

Brunel heeft in Duitsland in het tweede kwartaal volgens ING "geen enkele vertraging ervaren". De zogeheten faseringseffecten van de ramadan in het Midden-Oosten en de weersomstandigheden in de Verenigde Staten worden gecompenseerd in het derde kwartaal, dat volgens Zwartsenburg een zeer sterk kwartaal belooft te worden.

Zwartsenburg ziet dan ook geen aanleiding om zijn taxaties aan te passen.

De analist wijst erop dat het tweede kwartaal van dit jaar het minst belangrijke kwartaal van het jaar is, mede als gevolg een ongunstig aantal werkdagen. Duitsland kende in het tweede kwartaal van dit jaar op jaarbasis één werkdag minder.

ING verwacht verder een sterke outlook van Brunel en benadrukte verder dat de cyclus in de energie-activiteiten zich versterkt tot in 2020 en daarna. Het derde kwartaal schat Zwartsenburg qua EBIT in als het sterkste sinds het derde kwartaal van 2014.

Zwartsenburg gaat uit van een omzetgroei van 15 procent in het tweede kwartaal. Dat was in het eerste kwartaal 11 procent. Voor het bedrijfsresultaat (EBIT) voorziet de analist een stijging van 4,1 miljoen euro in het tweede kwartaal van 2018 naar 5,2 miljoen euro dit jaar.

ING hanteert een koopadvies op het aandeel Brunel met een koersdoel van 17,50 euro.

Op een groen Damrak noteerde de koers van het aandeel Brunel vrijdag 0,5 procent lager op 12,76 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

June 21, 2019 04:07 ET (08:07 GMT)

Copyright (c) 2019 ABM Financial News. All rights reserved.