*

Market Talk

Beursblik: ABN AMRO digitaliseert snel

maandag 24 juni 2019 12:57

Bank snijdt fors in aanbod MKB-leningen.

(ABM FN-Dow Jones) ABN AMRO is snel aan het digitaliseren en zegt op dat gebied in te lopen op Scandinavische banken en uit te lopen op de Nederlandse concurrentie. Dat meldde ING maandag na een gesprek van analisten met de CFO en de IT-directeur van de bank.

Waar de bank een jaar geleden nog meende twaalf maanden achter te lopen op Noordse banken en gelijk te staan met Nederlandse sectorgenoten, stelde ABN AMRO nu de achterstand deels te hebben ingelopen op Noorderlingen terwijl de bank inmiddels zou voorliggen op zijn rivalen in Nederland.

De volgende fase betekent dat ABN AMRO zijn productenportefeuille moet halveren in de komende twee jaar om de lopende kosten structureel te verlagen. Voor hypotheken is dat al gedaan. Het aanbod van leningen aan het MKB zal geheel worden vernieuwd, wat mogelijk ook meer omzet kan genereren.

Centraliseren en standaardiseren van mid-office- en back-office-procedures en IT-platforms moet meer voordelen opleveren.

Door de snelle digitalisering van de bank wordt het minder belangrijk voor ABN AMRO om een tweede digitale bank te hebben, zoals het spaarplatform Moneyou, merkte analist Albert Ploegh van ING op.

ABN AMRO houdt vast aan zijn doel om de kosten in 2020 beneden 5 miljard euro te duwen. De bank neemt IT-kosten momenteel als verliespost vooraf, in plaats van door middel van afschrijvingen op een investering. De bank zal bekijken of het afschrijven op IT-kosten kapitaalvoordelen biedt, meldde Ploegh.

ING heeft een Houden advies en koersdoel van 26,50 euro.

ABN AMRO stond maandag 2,5 procent lager op 18,57 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

June 24, 2019 06:57 ET (10:57 GMT)

Copyright (c) 2019 ABM Financial News. All rights reserved.