*

Market Talk

Beursblik: DeGroof Petercam verhoogt advies Boskalis

dinsdag 25 juni 2019 12:09

Koersdoel op 23,00 euro.

(ABM FN-Dow Jones) DeGroof Petercam heeft het advies op Boskalis verhoogd van Reduceren naar Houden met een koersdoel van 23,00 euro.

Het aandeel is volgens analist Luuk van Beek aantrekkelijker geworden nadat de koers in het afgelopen jaar onder druk stond. De markt voor offshore windenergie is volgens de analist de plek waar de winstvooruitzichten gunstig zijn.

Boskalis heeft een blootstelling aan deze sector van circa 20 procent en lijdt volgens de analist onder zijn hoge blootstelling aan olie en gas van circa 40 procent, maar "olie en gas nemen het stokje over wanneer de wind [sector] stagneert", aldus Van Beek, eraan toevoegend dat dit waarschijnlijk binnen enkele jaren het geval zal zijn.

De analist verwacht dat olie en gas dan de belangrijkste groeimotor zal worden, wat zich met een vertraging van enkele jaren zal vertalen in extra vraag naar baggerwerken en offshore energie-projecten, waar Boskalis op de lange termijn sterk van zal profiteren.

Gezien het geduld dat beleggers zullen moeten opbrengen met Boskalis, is een adviesverhoging van Reduceren naar Kopen momenteel niet gerechtvaardigd, maar een verhoging naar Houden wel, na de koersdaling van 28 procent sinds vorige zomer.

Het aandeel Boskalis noteerde dinsdag op een rood Damrak 0,5 procent hoger op 20,14 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

June 25, 2019 06:09 ET (10:09 GMT)

Copyright (c) 2019 ABM Financial News. All rights reserved.