*

Market Talk

Beursblik: welkom nieuws voor Galapagos neemt onzekerheid weg

dinsdag 2 juli 2019 09:17

Jefferies handhaaft koopadvies.

(ABM FN-Dow Jones) Het plan van Galapagos-partner Gilead om dit jaar goedkeuring aan te vragen voor filgotinib als medicijn in de Verenigde Staten, suggereert dat de Amerikaanse toezichthouder daarvoor openstaat en dat is welkom nieuws. Dit stelde analisten van Jefferies dinsdag.

Volgens Jefferies suggereert het plan dat de toezichthouder bereid is om naar de documenten van Gilead te kijken op basis van de data die nu bekend is. Dit neemt volgens de analisten de onzekerheid voor het aandeel Galapagos weg.

De analisten merkten op dat het "indrukwekkende veiligheidsprofiel" van filgotinib een belangrijke onderscheidende factor kan zijn en voor een opwaarts potentieel zorgt, ondanks dat het vermoedelijk de vierde JAK1-remmer in de markt zal zijn. Het blijft evenwel vooralsnog onduidelijk wanneer de data uit de de lopende Fase 2 MANTA-veiligheidsstudie verwacht kan worden.

Jefferies handhaafde het koopadvies op Galapagos met een koersdoel van 130,00 euro. Het aandeel Galapagos schoot dinsdagochtend 4,9 procent omhoog tot 120,15 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

July 02, 2019 03:17 ET (07:17 GMT)

Copyright (c) 2019 ABM Financial News. All rights reserved.