*

Market Talk

Beursblik: Tesla herhaalt doelstellingen hele boekjaar niet

woensdag 3 juli 2019 11:35

UBS is voorzichtig over resultaten autoproducent.

(ABM FN-Dow Jones) Ondanks een beter dan verwachte productie en dito afleveringen in het tweede kwartaal, herhaalde Tesla de doelstellingen voor het hele boekjaar niet. Dit meldden de analisten van UBS, eraan toevoegend voorzichtig te zijn over de cijfers van de producent van elektrische auto's.

De analisten van de bank benadrukten eerder al dat de leveringen waarschijnlijk een aanjager zouden kunnen zijn voor Tesla, maar dat de inkomsten waarschijnlijk zullen teleurstellen.

Tesla leverde het afgelopen kwartaal 77.550 Model 3 voertuigen af, terwijl UBS rekende op 74.000 stuks. Van de modellen S en X werden er 17.650 afgeleverd. Hier rekende UBS op 13.000 stuks.

Dit verandert volgens de analisten echter niets aan de voorzichtige kijk op de resultaten in het tweede kwartaal.

Prijsverlagingen, de grotere beschikbaarheid van goedkopere versies van Model 3 en de afbouw van de Amerikaanse subsidie op elektrisch rijden ondersteunden de leveringen in het tweede kwartaal. "De prijsverlagingen zullen waarschijnlijk resulteren in margedruk", voorziet UBS.

Op basis van de meevallende leveringen verhoogden zij wel hun winstraming voor het tweede kwartaal van een verlies van 0,78 dollar per aandeel naar een verlies van 0,17 dollar per aandeel. "Omdat we van mening zijn dat veel van de vraag in de tweede helft van het jaar naar voren is getrokken, handhaven we onze raming voor het hele boekjaar", aldus de analisten van de bank.

UBS hanteert een verkoopadvies met een koersdoel van 160,00 dollar per aandeel. Het aandeel Tesla sloot dinsdag 1,2 procent lager op 224,55 dollar, maar steeg vervolgens in de elektronische handel nabeurs met 7,0 procent.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

July 03, 2019 05:35 ET (09:35 GMT)

Copyright (c) 2019 ABM Financial News. All rights reserved.