*

Market Talk

Beursblik: Lagarde mist ervaring maar heeft wel andere troeven

woensdag 3 juli 2019 16:42

Gebrek aan ervaring misschien wel voordeel.

(ABM FN) Christine Lagarde heeft de nodige ervaring, maar niet specifiek op vlak van monetair beleid. Dit stelden analisten van Rabobank woensdag in een rapport.

Lagarde volgt vermoedelijk Mario Draghi op als voorzitter van de Europese Centrale Bank.

De analisten van Rabobank verwachten dat zij eerder een duif dan een havik zal zijn.

Naast Lagarde werden ook enkele andere topfunctionarissen in Brussel genomineerd.

"Vanuit het oogpunt van de markt was dit [nominatie Lagarde] het belangrijkste nieuws", vindt Rabobank.

De analisten wijzen op haar ervaring als topvrouw van het Internationaal Monetair Fonds en als Frans minister van financiën.

Anderzijds heeft zij volgens het team geen economische opleiding genoten en geen ervaring in monetair beleid. Bijgevolg zou de macht zich wat kunnen verplaatsen richting de-facto hoofdeconoom Philip Lane.

Volgens Rabobank zou een benoeming van Lagarde ook "enige terughoudendheid" bij de ECB kunnen wegnemen voor het lanceren van een nieuw pakket aan stimuleringsmaatregelen in september, net voor het aantreden van de nieuwe voorzitter. Zij wordt immers niet gezien als een havik die een krapper monetair beleid nastreeft.

"Dit is een goede oplossing. Ze heeft dan wel geen ervaring in centraal bankieren maar tegenwoordig moeten zij hun job toch wat gaan heruitvinden", zei marktanalist Vincent Juvyns van JP Morgan Asset Management tegenover ABM Financial News.

"Ze moeten meer onderling samenwerken, met andere centrale banken, en beter communiceren. Dit zijn zaken waarin Lagarde toch sterk overkomt. Haar gebrek aan ervaring is in deze misschien zelfs een voordeel," vervolgde Juvyns.

Door: ABM Financial News.

pers@abmfn.be

Redactie: +32(0)78 486 481

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

July 03, 2019 10:42 ET (14:42 GMT)

Copyright (c) 2019 ABM Financial News. All rights reserved.