*

Market Talk

Beursblik: Amerikaanse banengroei verrast

vrijdag 5 juli 2019 14:53

Cijfer over juni wijst volgens Rabobank op voldoende momentum in arbeidsmarkt.

(ABM FN-Dow Jones) De groei van het aantal banen in de Verenigde Staten in juni is verrassend sterk en is ook breed gedragen. Dit zei marktanalist Philip Marey van Rabobank vrijdag tegen ABM Financial News.

Marey wees bij het rapport op het uitgebleven negatieve effect van de tijdelijk pauze in de onderhandelingen tussen China en de Verenigde Staten over het handelsconflict. "Dat hadden we nu eigenlijk naar voren moeten zien treden, maar daar bleek vrijdag niets van", aldus Marey vrijdag.

De gestegen werkloosheid van 3,6 procent in mei naar 3,7 procent in juni illustreert volgens de marktanalist een toename aan de aanbodzijde en dat illustreert dat er nog voldoende ruimte in de arbeidsmarkt is.

Marey schat in dat het rapport het de Federal Reserve wel iets lastiger maakt in zijn eventuele besluit later deze maand de rente te verlagen. "Anderszijds is een renteverlaging vooral een voorzorgsmaatregel en beroept het beleidsorgaan er zich ook op dat uit de contacten die het heeft met het bedrijfsleven de nodige twijfel naar voren komt. Anderzijds is het aantal 'havikken' binnen de Fed inmiddels beperkt", aldus Marey.

Er werd over juni een groei van 224.000 banen vermeld, terwijl er een groei van 165.000 banen was voorzien.

De euro noteerde vrijdag een kwartier na publicatie van het arbeidsrapport 0,5 procent lager op 1,1238 dollar.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

July 05, 2019 08:53 ET (12:53 GMT)

Copyright (c) 2019 ABM Financial News. All rights reserved.