*

Market Talk

Beursblik: Macquarie verlaagt koersdoel ArcelorMittal

dinsdag 9 juli 2019 16:36

Analisten zetten staalbedrijven Voestalpine en Salzgitter op verkooplijst.

(ABM FN-Dow Jones) Macquarie heeft dinsdag het koersdoel voor ArcelorMittal verlaagd en de staalbedrijven Voestalpine en Salzgitter op hun verkooplijst geplaatst.

Voor ArcelorMittal ging het koersdoel van 24,00 naar 20,00 euro, maar het advies bleef onveranderd Outperform. Een grootschalige handelsoorlog is een bedreiging voor ArcelorMittal, stelden de analisten. Maar positief is dat de balans van de staalreus veel beter is dan in voorgaande crises.

Het koersdoel voor het Oostenrijkse Voestalpine werd verlaagd van 29,00 naar 22,00 euro en het advies van Neutraal naar Underperform.

De analisten van Macquarie zijn bezorgd over de automotive industrie, zeker als de Verenigde Staten nieuwe importheffingen op Europese auto's en onderdelen zet. Ook kan Voestalpine het deksel op de neus krijgen doordat de VS aangevraagde ontheffingen voor het leveren van staal weigert.

Voor het Duitse Salzgitter ging het koersdoel van 29,00 naar 21,00 euro en ook hier besloot Macquarie het advies te verlagen van Neutraal naar Underperform.

De analisten zijn bij Salzgitter bevreesd voor een onderbenutting van de capaciteit, langdurige zwakte in de technologiesector en net als bij Voestalpine voor Amerikaanse importheffingen op auto's en onderdelen.

Het aandeel ArcelorMittal daalde dinsdag 5,4 procent naar 14,58

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

July 09, 2019 10:36 ET (14:36 GMT)

Copyright (c) 2019 ABM Financial News. All rights reserved.