*

Market Talk

Beursblik: KBC Securities verlaagt advies Kiadis

vrijdag 12 juli 2019 09:12

Koersdoel bijna gehalveerd.

(ABM FN) KBC Securities heeft het advies voor Kiadis Pharma verlaagd van Kopen naar Accumuleren, terwijl het koersdoel fors neerwaarts werd bijgesteld van 20,50 naar 10,50 euro.

Analist Lenny Van Steenhuyse merkte op dat de medische behoefte om klinische resultaten voor hematopoietische stamceltransplantaties (HSCT) te verbeteren hoog blijft, maar dat het sentiment rond bijkomende HSCT-therapieën op een dieptepunt zit, nadat het Italiaanse biotechbedrijf MolMed er niet in geslaagd is om de voorwaardelijke goedkeuring voor zijn genetisch gebouwde T-celtherapie Zalmoxis te verzilveren.

Hoewel het klinische datapakket van Kiadis volgens Van Steenhuyse superieur blijft aan dat van MolMed, neemt hij een meer conservatieve houding aan ten aanzien van de vooruitzichten van ATIR101 op het gebied van regelgeving. Als gevolg van de grotere onzekerheid over de voorwaardelijke goedkeuring van ATIR101 door de markt in de EU, de verschuiving van potentiële commercialiseringstermijnen, de aanzienlijke verwatering van het aandeel en de stijgende kosten van de schuldenlast, verlaagde KBC het koersdoel en het advies.

Het aandeel Kiadis Pharma koerste vrijdagochtend 0,4 procent lager op 5,56 euro.

Door: ABM Financial News.

pers@abmfn.be

Redactie: +32(0)78 486 481

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

July 12, 2019 03:12 ET (07:12 GMT)

Copyright (c) 2019 ABM Financial News. All rights reserved.