*

Market Talk

Beursblik: Randstad boekt naar verwachting autonoom licht krimp

vrijdag 19 juli 2019 15:15

Uitzendbedrijf ziet marges volgens analisten op jaarbasis stabiliseren.

(ABM FN-Dow Jones) Randstad maakt over het tweede kwartaal naar verwachting weer een omzetstijging bekend, terwijl op een autonome basis de omzet een stapje terug leek te moeten doen. Dit is de prognose van 11 analisten die bijdroegen aan de bedrijfsconsensus.

De omzet steeg in deze verwachting op jaarbasis van 6.022 miljoen euro naar 6.033 miljoen euro bij een daling van de autonome omzet per werkdag van 0,5 procent. In het eerste kwartaal groeide de autonome omzet juist nog met een half procent.

Het onderliggende operationele resultaat (EBITA) is naar verwachting van de analisten licht teruggelopen van 283 miljoen euro naar 281 miljoen euro met een bijbehorende marge van 4,7 procent, gelijk aan de marge in het tweede kwartaal van 2018, maar 0,7 procentpunt meer dan in het eerste kwartaal van dit jaar.

De brutowinst bedraagt in de prognose 1.195 miljoen euro tegen 1.191 miljoen euro een jaar eerder met een marge van 19,8 procent, eveneens gelijk aan de marge in het tweede kwartaal van 2018.

Om uiting te geven aan de minder goede ontwikkelingen in de macro-economische omgeving en in de mondiale uitzendsectoren, verlaagde Goldman Sachs eerder deze maand het advies voor het aandeel Randstad van Kopen naar Verkopen en het koersdoel van 65,00 naar 45,00 euro.

Jefferies had eind juni het aandeel Randstad al een licht lager koersdoel gegeven van 41,00 euro. Het oude koersdoel luidde 43,00 euro.

Analist Konrad Zomer van ABN AMRO verwacht op autonoom niveau een vlakke omzettrend, waarbij hij ook vertraging ziet in de Verenigde Staten op basis van een lagere economische groei. Zomer sluit niet uit dat de autonome omzet in het tweede kwartaal een negatieve trend laat zien. "Ik denk dat Randstad geen sterk verhaal heeft over deze periode", aldus de analist tegen ABM Financial News.

De analist is volgende week dinsdag vooral gericht op de trends in juni, de kostenbeheersing, waar Randstad erg goed in is, en de ontwikkelingen op autonoom vlak. Hij verwacht wel dat Randstad met de resultaten gunstig afsteekt bij concurrenten Manpower en Adecco

ABN AMRO heeft het advies voor het aandeel Randstad op Houden staan met een koersdoel van 39,00 euro.

Randstad publiceert de resultaten over het tweede kwartaal dinsdag 23 juni voorbeurs.

De koers van het aandeel Randstad noteerde vrijdag op een vlak Damrak 1,4 procent hoger op 45,99 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

July 19, 2019 09:15 ET (13:15 GMT)

Copyright (c) 2019 ABM Financial News. All rights reserved.