*

Market Talk

Beursblik: goede groeiversnelling Philips in tweede kwartaal

maandag 22 juli 2019 10:18

ING handhaaft advies op Houden.

(ABM FN-Dow Jones) Philips heeft voorbeurs een "redelijke" update over zijn tweede kwartaal gepubliceerd en liet daarbij een goede verbetering van de vergelijkbare omzetgroei zien. Dit stelde analist Marc Hesselink van ING in reactie op de resultaten van het concern over het tweede kwartaal.

Philips realiseerde in het afgelopen kwartaal een vergelijkbare omzetgroei van 6,1 procent, wat boven de consensusverwachting van 4,5 procent was en "een versnelling markeerde ten opzichte van de 2 procent in het eerste kwartaal van 2019", zei de analist. Deze meevaller werd volgens Hesselink met name gedreven door de divisie Connected Care met een vergelijkbare omzetgroei van 5,7 procent, terwijl werd gerekend op een groei van slechts 1,5 procent.

De aangepaste EBITA-marge kwam uit op 11,8 procent, een stijging op jaarbasis van 60 basispunten. "Dit was in overeenstemming met de verwachtingen, maar de onderliggende kwaliteit was een beetje zwakker, aangezien de beter dan verwachte winstmarge bij Diagnosis & Treatment en 'other' deels teniet werd gedaan door missers bij Connected Care en Personal Health", zei de analist.

De orderinstroom was volgens Hesselink met een groei van 8 procent gezond, an een wat zwakker eerste kwartaal. De vrije kasstroom was erg sterk.

ING handhaafde het Houden advies met een koersdoel van 37,00 euro.

Het aandeel Philips noteerde maandag op een licht hoger Damrak 3,9 procent in het groen op 40,47 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

July 22, 2019 04:18 ET (08:18 GMT)

Copyright (c) 2019 ABM Financial News. All rights reserved.