*

Market Talk

Beursblik: ASMI overtreft mogelijk verwachtingen

maandag 22 juli 2019 10:53

Analisten geen angst voor missen kwartaaloutlook.

(ABM FN-Dow Jones) ASM International heeft in het tweede kwartaal vermoedelijk aan de eigen verwachtingen voldaan. Dit bleek uit een rondgang van ABM Financial News onder analisten.

"De laatste twee kwartalen overtroffen ze de verwachtingen en ik heb het idee dat de chipmarkt het helemaal niet zo slecht doet als veel mensen denken. De chipverkopen in dollars stegen in mei voor de tweede maand op rij op maandbasis", zei analist Jos Versteeg van InsingerGilissen.

"Kwartaalschattingen voor de chipmarkt zijn erg lastig omdat het zo enorm volatiel is, maar mijn vermoeden is dat ze wel boven de outlook uitkomen", vervolgde hij.

Aangezien ASMI geen winstwaarschuwing heeft uitgestuurd, meent ook analist Michael Roeg van Degroof Petercam dat het risico aan de bovenkant ligt in plaats van aan de onderkant.

Outlook

Voor het tweede kwartaal voorziet ASMI een omzet van 230 miljoen tot 250 miljoen euro met een orderinstroom van 240 miljoen tot 260 miljoen euro. Dat is meer dan de outlook die ASMI bij de jaarcijfers 2018 nog afgaf met 200 miljoen tot 230 miljoen euro omzet in het tweede kwartaal.

In heel 2019 zal de mondiale markt voor wafer fab equipment vermoedelijk met 5 tot 10 procent krimpen, bleek bij de jaarcijfers. ASMI verwacht de markt op dit punt te kunnen overtreffen.

Het geheugensegment is opnieuw "de swingfactor", volgens analisten van Degroof Petercam. In de afgelopen drie jaar zorgde dit segment voor de groei, terwijl het dit jaar voor de krimp verantwoordelijk is. Het segment logic en foundry "blijft gezond", aldus de analisten.

Meevaller

In de eerste drie maanden van dit jaar overtrof ASMI de eigen verwachtingen. ASMI behaalde toen een omzet van 248,8 miljoen euro en record aan nieuwe orders ter waarde van 235 miljoen euro.

Het bedrijf had vooraf ingezet op een omzet van 225 miljoen tot 245 miljoen euro met een orderinstroom van 200 miljoen tot 220 miljoen euro.

Kokusai

ASMI trof in juli een schikking met Kokusai Electric ter waarde van 115 miljoen dollar.

CEO Chuck del Prado zei tevreden te zijn met de schikking, die volgens hem de kracht van de patenten van ASMI onderstreept.

Verschillende analisten trokken vervolgens hun koersdoel op, om de schikking in hun taxaties mee te nemen.

ASMI maakt dinsdag nabeurs de cijfers bekend. Maandagochtend noteerde het aandeel 1,1 procent hoger op 63,08 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

July 22, 2019 04:53 ET (08:53 GMT)

Copyright (c) 2019 ABM Financial News. All rights reserved.