*

Market Talk

Beursblik: resultaten Arcadis naar verwachting omhoog

dinsdag 23 juli 2019 13:20

Ingenieursbedrijf profiteerde van betere marges en autonome groei.

(ABM FN-Dow Jones) Arcadis heeft over het tweede kwartaal van dit jaar het operationeel resultaat en de netto-omzet vermoedelijk zien oplopen. Dit is de verwachting van twee analisten gepolst door ABM Financial News.

Degroof Petercam houdt rekening met een netto-omzet van 641 miljoen tegen 602 miljoen over het tweede kwartaal van 2018, ING houdt rekening met 649 miljoen euro.

Verder gaat Degroof Petercam uit van een operationele EBITA van 52,0 miljoen euro tegen 44,9 miljoen euro een jaar eerder, ING heeft een raming van 52,8 miljoen euro.

De stijging van dit laatste resultaat is volgens ING vooral toe te schrijven aan een autonome omzetgroei en een margeverbetering.

Het belangrijkste risico voor het ingenieursbedrijf gaat schuil in het Brexit-effect met een redelijk grote afhankelijkheid van de overheid bij de Britse operaties.

Beleggers zullen ook benieuwd zijn naar de progressie met het Braziliaanse ALEN. Er was operationeel nog een verlies van 3 miljoen euro in het afgelopen kwartaal, maar vermoedelijk zal in de tweede jaarhelft break-even worden gedraaid.

"De desinvestering van deze bezittingen blijft een topprioriteit", aldus Arcadis. Daarom is Itaú bank aangewezen als adviseur. In het tweede kwartaal ging het verkoopproces van start, en het doel is om nog dit jaar een deal te sluiten.

Arcadis mikt dit jaar op een verdere margeverbetering in combinatie met omzetgroei.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

July 23, 2019 07:20 ET (11:20 GMT)

Copyright (c) 2019 ABM Financial News. All rights reserved.