*

Market Talk

Beursblik: kostenbesparingen KPN vangen omzetdruk op

woensdag 24 juli 2019 09:17

Jefferies handhaaft Underperform advies.

(ABM FN-Dow Jones) De kostenbesparingen van KPN in het tweede kwartaal van dit jaar compenseren ruimschoots de aanhoudende omzeterosie. Dit stelden analisten van Jefferies woensdag in reactie op de kwartaalcijfers van het telecombedrijf.

Jefferies merkte op dat het geschoonde EBITDA wat beter was dan de consensus en als gevolg verwacht KPN dat dit resultaat licht zal groeien ten opzichte van het resultaat in 2018. Eerder mikte het telecombedrijf nog op een geschoonde EBITDA in lijn met die van 2018.

De verwachtingen voor de vrije kasstroom bleven evenwel ongewijzigd, zo merkte Jefferies op. Daaraan werd toegevoegd dat er tegenwind is op het vlak van werkkapitaal.

Een sterke kostenbeheersing zorgt volgens de analisten evenwel voor wat opluchting, maar Jefferies blijft terughoudend over KPN.

De grootste zorg blijft volgens de marktvorsers de omzetontwikkeling. De analisten zijn er niet gerust op dat de omzet zal verbeteren in het licht van de resultaten uit het eerste halfjaar.

Jefferies handhaafde het Underperform advies voor KPN met een koersdoel van 1,97 euro. Het aandeel steeg woensdag 2,8 procent naar 2,65 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

July 24, 2019 03:17 ET (07:17 GMT)

Copyright (c) 2019 ABM Financial News. All rights reserved.