*

Market Talk

Beursblik: Jefferies benieuwd naar info omtrent zaak ING met Italiaanse nationale bank

woensdag 24 juli 2019 15:55

Omzet iets hoger, nettowinst stuk omlaag.

(ABM FN) De inkomsten van ING Groep zullen in het tweede kwartaal iets zijn gestegen, maar provisies zullen de winst zwaar onder druk hebben gezet. Dit is de verwachting van analisten Maxence Le Gouvello Du Timat en Martina Matouskova van Jefferies.

De analisten verwachten totale inkomsten van 4,54 miljard euro over het tweede kwartaal, 1,2 procent meer dan een jaar eerder. Daarmee zit Jefferies iets boven de consensus, samengesteld door The Street, van 4,50 miljard euro.

De netto-inkomsten schat Jefferies op 1,33 miljard euro, een daling met 8,1 procent op jaarbasis. Hier zit Jefferies onder de gemiddelde verwachting van analisten van 1,34 miljard. De analisten schrijven dit verschil toe aan extra provisies die ze in rekening brachten voor een mogelijke boete van de Bank of Italy.

De analisten kijken uit naar meer info rond de compliance-onderhandelingen met de Bank of Italy en verder ook wat betreft 'commerciële trends'.

Jefferies wijst er ook nog op dat de analistenconsensus voor de komende jaren neerwaarts werd bijgesteld wegens lagere inkomsten. De kosten bleven min of meer gelijk. Voor het retail bankieren ging de outlook vooral voor België naar beneden.

ING zal haar resultaten donderdag 1 augustus voorbeurs publiceren.

Jefferies houdt een koopadvies met koersdoel van 15,00 euro aan op ING. Het aandeel verloor woensdag 0,3 procent op 10,24 euro.

Door: ABM Financial News.

pers@abmfn.be

Redactie: +32(0)78 486 481

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

July 24, 2019 09:55 ET (13:55 GMT)

Copyright (c) 2019 ABM Financial News. All rights reserved.