*

Market Talk

Beursblik: Berenberg optimistisch over tweede jaarhelft RELX

vrijdag 26 juli 2019 07:51

Zakenbank verhoogd koersdoel met 1 pond.

(ABM FN-Dow Jones) Berenberg is optimistisch gestemd over de groeivooruitzichten van RELX voor dit jaar, terwijl de markt donderdag juist teleurgesteld reageerde op de teruggevallen groei over de eerste jaarhelft. Dit bleek vrijdag uit een analistenrapport van de zakenbank naar aanleiding van de halfjaarcijfers van RELX.

Berenberg verwacht een versnelling van de groei bij de divisies Risk & Business Analytics en Scientific, Technical & Medical in de tweede helft van het lopende boekjaar waarmee een groei van 4 procent in 2019 mogelijk wordt geacht.

Risk zal volgens Berenberg in de tweede helft van het jaar een groeiversnelling laten zien, waarbij de bank wijst op de bijdrage van Threatmetrix dat in januari door RELX werd aangekocht en dat een groei laat zien van meer dan 30 procent.

Met betrekking tot STM nuanceerde Berenberg de terugval van de groei bij deze divisie en de zorg over open access. Berenberg vindt deze te groot, daar van de divisie-omzet slechts 40 procent voor rekening komt van wetenschappelijke tijdschriften, terwijl de resterende 60 procent juist een sterkere groei laat zien.

Berenberg beoordeelt het aandeel niet als goedkoop, maar wees vrijdag ook op het dividendrendement van meer dan 3 procent en de beperkte cycliciteit.

Daarbij heeft RELX een belang in Palantir Technologies sinds 2006 en waar een beursgang voor wordt overwogen. Berenberg rekent voor dat bij een waardering van Palantir Technologies van 20 miljard dollar, elk belang van 1 procent goed is voor 0,08 Britse pond per aandeel RELX. En dit is volgens de analisten nog niet ingeprijsd.

Berenberg heeft een koopadvies op het aandeel RELX met een koersdoel van 19,50 pond, een pond meer dan eerder.

De koers van het aandeel RELX sloot donderdag op een rood Damrak 3,9 procent lager.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

July 26, 2019 01:51 ET (05:51 GMT)

Copyright (c) 2019 ABM Financial News. All rights reserved.