*

Market Talk

Beursblik: Morgan Stanley zet koopadvies op ASR

vrijdag 26 juli 2019 08:42

Neutraal advies voor NN en Aegon.

(ABM FN-Dow Jones) Morgan Stanley is vrijdag gestart met het volgen van de Nederlandse verzekeraars en gaf een koopadvies voor ASR Nederland, maar was terughoudender over NN Group en Aegon.

ASR is beter bestand tegen een daling van de rente, aldus de analisten van de zakenbank, die een Overwogen advies gaven met een koersdoel van 39,70 euro. Sinds de beursgang in 2016 steeg de koers al met een "indrukwekkende" 26 procent. "Maar we denken dat er nog meer in het vat zit", klonk het, en de analisten wezen hierbij op het overtollige kapitaal van ASR. Op de middellange termijn zou ASR dit richting aandeelhouders kunnen laten vloeien.

Daarbij zullen de komende halfjaarcijfers van ASR mogelijk een instapmomentje bieden, aldus de analisten. De Solvency II ratio zal vermoedelijk dalen door bepaalde aanpassingen, en daarop kan het aandeel mogelijk volatiel reageren.

De huidige waarderingen voor NN en Aegon noemde Morgan Stanley correct. De analisten zien NN de winstdoelstelling niet overtreffen, gezien de tegenwind in Japan. En ook bij Aegon twijfelt de bank of die een superieure groei kan laten zien. Het koersdoel voor NN is 37,10 euro en voor Aegon 4,80 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

July 26, 2019 02:42 ET (06:42 GMT)

Copyright (c) 2019 ABM Financial News. All rights reserved.