*

Market Talk

Beursblik: Fugro moet in tweede jaarhelft verbetering tonen

maandag 29 juli 2019 14:21

ING rekent op afschrijving voor Seabed.

(ABM FN-Dow Jones) Fugro heeft een "stagnerend" tweede kwartaal achter de rug, maar dat zal worden gevolgd door een betere tweede jaarhelft. Dit verwachten analisten van ING.

Woensdag 31 juli opent Fugro de boeken en dan denkt ING dat de bodemonderzoeker een afschrijving zal moeten aankondigen. Dit deed partner CGG eerder ook al, vermoedelijk voor joint venture Seabed ter waarde van 59 miljoen dollar. Voor Fugro, die 60 procent in de samenwerking heeft, rekent ING op 80 miljoen euro. Dankzij een waiver verwacht de bank niet dat Fugro in de knel komt met de convenanten.

Verder houdt ING er ook rekening mee dat Fugro zicht voorzichtiger uitlaat over de toekomst, dat wil zeggen een minder vlot herstel voor Seabed, "ondanks het goed gevulde orderboek".

Daarbij kan de "fragiele" balans voeding zijn voor de vrees voor een emissie.

"Als Seabed niet zoals in het vierde kwartaal van 2018 het feestje verpest, dan kan [voor Fugro] een herstel in het derde kwartaal van 2019 van start", denkt analist Quirijn Mulder.

Fugro zelf herhaalde bij de update over het eerste kwartaal de outlook voor 2019. Dat wil zeggen aanhoudende omzetgroei, een verbetering van de EBIT-marge en een positieve operationele kasstroom na investeringen.

ING heeft een koopadvies op Fugro met een koersdoel van 11,00 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

July 29, 2019 08:21 ET (12:21 GMT)

Copyright (c) 2019 ABM Financial News. All rights reserved.